2 april 2016

Ermelo: verschuivingen in enkelspanklassement

Na de marathon heeft Saskia Siebers haar leidende positie verstevigd. Ze reed in de marathon niet voluit, maar boekte het vierde marathonresultaat en heeft een voorsprong van zeven punten gecreëerd. Haar paard Axel had nog veel over, getuige het feit dat ze in de laatste hindernis de snelste tijd reed.

De Franse marathonspecialist Benoit Venay reed in bijzondere stijl zijn paard Rolling Stone naar de overwinning in de marathon. Door de zware bodem waren de hindernissen en het traject tussen de obstakels een pittige opgave voor de enkelspannen. Een aantal paarden had de pijp goed leeg. De beste Nederlandse marathonprestatie werd geleverd door Wim Warmenhoven met Vito. Hij werd tweede, op enkele tienden gevolgd door Frank van der Vegt met Cosmo. Beide menners reden op topsnelheid, maar wel gecontroleerd door de hindernissen en hun paarden toonden geen spoortje van vermoeidheid. Van der Vegt is nu opgerukt naar de tweede plaats in het klassement en Warmenhoven is naar de vierde positie opgeklommen. De Zweedse Karin Söderqvist staat met de bijzondere Zweedse koudbloed Lukas op plaats drie. Evenals in dressuur liet Lukas zich in de marathon fijn bewerken. Leonne van Gestel en Anniek Schuiling boekten ook prima resultaten en staan respectievelijk vijfde en zesde.

Met de D-poort vlak naast de finishlijn was hindernis 6 niet alleen zwaar, maar ook lastig, omdat de paarden de neiging hadden naar de finish de trekken. De rijders moesten dus extra alert zijn, maar Piet de Ronde misreed zich op die plek en werd uitgesloten. Dat overkwam ook Vilmos Jambor (Hongarije) en Pierre André Bracelli (Zwitserland).

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.Foto: Krisztina Horváth
Foto: Krisztina Horváth