5 november 2013

Euregio Indoor Denekamp met jeugdkampioenschap

Het 18de Euregio Indoor Denekamp wordt a.s. zaterdag 9 en zondag 10 november afgesloten met een groot internationaal mensportevenement dat in het teken staat van topsport met veel strijdlust en spektakel.


Zaterdag vanaf 16 uur is het Open Oost Nederlandse Kampioenschappen indoor jeugd mennen (enkelspan pony’s). Deze nieuwe rubriek is in het programma opgenomen om het jeugdmennen te stimuleren. Alles onder het motto: ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Drie rubrieken rijden mee: de Bixie voor de leeftijd tot 12 jaar, jeugd 1 van 13 t/m 15 jaar en jeugd 2 voor de leeftijd van 16 t/m 18 jaar. Na twee manches zullen de beste drie van iedere rubriek ’s avonds rijden om het kampioenschap. 
Zaterdagavond vanaf 19.30 uur komen de tweespan paarden, vierspan pony’s en vierspan paarden in de bak. Ook dit jaar komen er deelnemers aan de start die aan internationale- en wereldkampioenschappen deelnemen, waaronder tweespanmenners Alfons en Tom Engbers en Raymond Letteboer.
Bij de vierspan pony’s zijn Marijke Hammink en Aart van der Kamp sr. de smaakmakers in de rubriek waar snelheid met een hoofdletter wordt geschreven. 
De plaatselijke vierspan favoriet Mark Weusthof en eveneens internationale mentoppers Herman ter Harmsel en Hans Heus zullen het onderste uit de kan halen om de Duitse concurrenten voor te blijven. Met name Daniel Schneiders uit het Duitse Petershagen zal het hun erg lastig kunnen maken. Hij werd op de Wereldbekerwedstrijd te Hannover nog 6de.
Zondagochtend start de wedstrijd voor enkel- en tweespan pony’s en enkel- en tweespan paarden. Dit is een gecombineerde wedstrijd waar punten te verdienen zijn voor de Twente Cup en de Euregio Cup.

Twente Cup wedstrijden: Denekamp 10 november 2013, Wierden 7 december 2013 en Delden 2 februari 2014.

Euregio Cup wedstrijden: Denekamp 10 november 2013, Wierden 7 december 2013, Delden 2 februari 2014, en Haselünne (D) 15 februari 2014 (finale).

Klik hier voor meer informatie