9 oktober 2014

Euregio Indoor mennen Denekamp met Rabo Jeugdmennen Challenge

De negentiende editie van Euregio Indoor Denekamp wordt op zaterdag 15 en zondag 16 november afgesloten met een groot internationaal mensportevenement met veel strijdlust en spektakel.


Zaterdagmiddag is de Rabo jeugdmennen challenge 2014 oftewel de Open Oost Nederlandse Kampioenschappen indoor jeugd mennen voor enkelspan pony’s. Deze nieuwe rubriek was vorig jaar een geweldig succes. De wedstrijd is tevens het indoor minimarathonkampioenschap van District Oost.

Er zijn drie rubrieken:
– Bixie voor de leeftijd tot 12 jaar
– Jeugd 1 voor de leeftijd van 13 t/m 15 jaar
– Jeugd 2 voor de leeftijd van 16 t/m 18 jaar.

Na twee manches komen de beste drie van iedere rubriek ’s avonds terug, om onder grote publieke belangstelling te rijden voor het kampioenschap. Deze rubrieken zijn mede mogelijk gemaakt door de Rabobank, onder het motto ‘Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’.
    
Zaterdag vanaf 18.00 uur zijn de internationale rubrieken vierspan paarden, vierspan pony’s en de tweespanrijders aan de beurt. Ook dit jaar komen er deelnemers aan de start die aan nationale- en wereldkampioenschappen deelnemen. De plaatselijke favorieten krijgen zware concurrentie van onze oosterburen.
Op zondag 16 november zijn er wedstrijden voor  enkel- en tweespan pony’s en paarden. Dit is een gecombineerde wedstrijd waar punten te verdienen zijn voor de Twente Cup en de Euregio Cup.

Klik hier voor meer informatie