30 maart 2018

Exloo: Na regen komt zonneschijn

Vandaag stond het tweede deel van de dressuur van de enkelspannen op het programma en ook de twee- en vierspan paarden en para menners betraden de dressuurpistes van het Hippisch Centrum in Exloo. Na een natte en koude start vanmorgen brak het zonnetje in de middag door en kon er volop genoten worden van de dressuurproeven in de tweesterren-wedstrijd.

Saskia Siebers
Foto: Krisztina Horváth

Nederlands kampioene Saskia Siebers reed haar Axel naar de overwinning in de enkelspanrubriek en verwees Frank van der Vegt naar de tweede plaats, voor de Canadese Kelly Houtappels-Bruder.

Bij de enkelspan pony’s wist Marissa Schuiling Sven Tinlot van zijn tweede plaats te verdrijven. Geen van de starters wist het resultaat van Sandra Schäfer vandaag te verbeteren zodat de Duitse haar eerste plaats behield.


Franck Grimonprez (archief)
Foto: Krisztina Horváth

Bij de tweespannen zorgde de Fransman Franck Grimonprez voor een aangename verrassing door de winst te pakken. De door Michael Freund getrainde menner wist ruim drie punten hoger te scoren dan zijn landgenoot Michael Sellier. De Britse Tara Wilkinson legde met het span van haar landgenoot Owen Pilling beslag op de derde plaats, voor de Argentijnse Amely von Buchholtz en de Duitser Lars Schwitte. Sandor van Vliet bracht twee spannen uit om zijn driesterren-kwalificatie te behalen en legde beslag op de zesde en zevende plaats. Harrie Verstappen reed voor het eerst met zijn nieuwe dressuurpaard Formando waarmee hij als 14e eindigde in het 22 deelnemers tellende veld.

Bram Chardon zette een score neer van 46,23 punten en pakte hiermee de leiding in het vierspanklassement, voor IJsbrand Chardon en de Fransman Sebastien Vincent.

Morgen staat de deelnemers een mooie marathon te wachten met zes hindernissen op het hoofdterrein, waaronder de spectaculaire waterpartij. De hindernissen liggen dicht bij elkaar en zijn voor het publiek dat gratis toegang heeft, uitstekend te volgen.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.


Bram Chardon
Foto: Krisztina Horváth