10 september 2015

Fábiánsebestyén: beste Nederlandse dressuurresultaat voor Verheijen

De eerste dressuurdag op de Wereldkampioenschappen voor tweespannen in Fábiánsebestyén (Hongarije) kenmerkte zich door aanhoudende regen. Voor het Nederlandse team kwamen Carlo Vermeulen en Tristan Verheijen in de ring. 


Foto: Krisztina Horváth

Vermeulen moest als eerste starter aantreden en reed een matige proef die een score van 64,95 strafpunten opleverde. Het goede nieuws voor het Nederlandse team is dat zijn favoriete onderdelen, marathon en vaardigheid, nog moeten komen.

WK debutant Tristan Verheijen was wel tevreden met de punten (56,99), maar niet tevreden over zijn proef: “Het had beter gekund, want mijn rechterpaard was afgeleid door de vlaggen en liep er niet goed doorheen.” Daardoor kwam een aantal onderdelen niet helemaal uit de verf en ontstonden kleine foutjes. Ter voorbereiding heeft Verheijen dit seizoen veel internationale wedstrijden gereden. “Ik ben heel blij dat ik hier mag rijden en vind het mooi dat ik in het team zit. Maar voor Harrie vind ik het heel erg balen.” Hiermee doelt hij op Harrie Verstappen die, nadat één van zijn paarden niet door de vetcheck kwam, besloot zich terug te trekken.

Verheijen staat op dit moment op de dertiende plaats. De in Nederland woonachtige Italiaan Claudio Fumagalli heeft de leiding. Hij reed een geweldige proef waarvoor hij 42,18 strafpunten kreeg.
Morgen komt Antonie ter Harmsel aan start voor het Oranje-équipe. Individuele starters Erik Couwenberg en Raymond Letteboer rijden morgen eveneens hun dressuurproef.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.