11 september 2015

Fábiánsebestyén: Nederlands tweespanteam zesde na dressuur

Op de tweede dressuurdag van het WK tweespannen in het Hongaarse Fábiánsebestyén kwamen drie Nederlandse menners aan de start, waaronder derde teamlid Antonie ter Harmsel. In het landenklassement staat het team van bondscoach Harry de Ruyter na dit eerste onderdeel op de zesde plaats.


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Foto: Krisztina Horváth


Met een score van 55,45 zette Ter Harmsel het beste Nederlander resultaat neer en staat hij momenteel op de vijftiende plaats. Ter Harmsel was tevreden over zijn dressuurproef, maar de punten vielen wat tegen: “Ik had weinig foutjes, alleen één keer een hapering in het wegrijden.” Het eerste deel van de dag bleef het droog, maar vanmiddag viel er toch weer regen waardoor de piste mede door de buien van gisteren erg zwaar werd. Het wegrijden en schakelen was hierdoor erg lastig.
Tristan Verheijen betrad gisteren al de ring en is uiteindelijk op de 21e plaats geëindigd.
Individuele rijders Erik Couwenberg en Raymond Letteboer staan respectievelijk op de 26e (59,70) en 27e (59,88) plaats. Carlo Vermeulen staat nu op plaats 41.
De Ruyter was goed te spreken over de dressuurproeven van 'zijn' menners: "De jongens hebben het prima gedaan, ik ben heel tevreden over hun prestaties. Vooral de jonge menners Antonie en Tristan hebben zich uitstekend gehandhaafd op hun eerste WK."

De Italianen gaan in het landenklassement aan kop dankzij uitstekende proeven van Riant-menner Claudio Fumagalli en Jozsef Dibak. Laatste starter Zoltán Lázár heeft Hongarije op minder dan twee punten verschil van Italië gebracht. Er zal dus ongetwijfeld wat gaan veranderen in het landenklassement want de Hongaren zullen morgen in de marathon voor eigen publiek alles uit de kast rijden. 

Het is een zware marathon die de tweespanmenners te wachten staat. De hindernissen die de Hongaarse parcoursbouwer Gábor Fintha heeft ontworpen hebben mooie lijnen, maar door de gladheid van de bodem zijn de omstandigheden pittig. De organisatie doet er alles aan om de omstandigheden te verbeteren, onder andere met houtsnippers. Carlo Vermeulen gaat als eerste van de Nederlanders van start tegen half één. 

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor de foto's.