15 april 2009

Finale Silfit Masterclass naar Beekbergen

Op zondag 26 juli wordt de finale van de Silfit Masterclass voor tuigpaarden verreden tijdens de internationale menwedstrijd en het Nederlands Kampioenschap vierspannen in Beekbergen. De Beekbergense organisatie is zeer verheugd over de toekenning van de Finale, die een waardevolle aanvulling vormt op het programma van haar 25-jarig jubileum.


De Silfit Masterclass tuigpaarden is een unieke competitie voor de promotie van het Nederlandse tuigpaard waarin sport, show, stijl en perfectie samen komen. In deze rubriek strijden jonge, talentvolle paarden tegen ervaren toppers die hun sporen op de concoursvelden ruimschoots hebben verdiend.
Onder leiding van KNHS-jurylid Henk van Dieren selecteert een commissie de zeven Masterclass-deelnemers. De beoordeling van de wedstrijden vindt plaats door een bevoegd KNHS-jurylid en twee ‘prominenten’. Zo maakte viervoudig Wereldkampioen en twintigvoudig Nederlands Kampioen vierspannen IJsbrand Chardon al eens deel uit van de jury.
De Masterclass tuigpaarden wordt verreden op verschillende vooraanstaande hippische evenementen in Nederland en vindt dit jaar voor het eerst ook in Duitsland plaats.
Het WK vierspannen in Beesd in 2008 was het bewijs dat de tuigpaarden en vierspankampioenschappen een succesformule is. Met deze gedachte nog vers in het geheugen kijken zowel organisatoren als rijders uit naar de finale van de Silfit Masterclass op 26 juli in Beekbergen.

Lid van het organisatiecomité Mieke van Tergouw licht toe: “Mijn vader Bertus en mijn zus Marjan zijn vanaf begin jaren ’70 gedurende 15 jaar zeer succesvol geweest met de tuigpaarden. Marjan heeft een groot aantal dameskampioenschappen op haar naam geschreven en mijn vader is tientallen keren tot tuigpaardkampioen uitgeroepen. Er was zelfs een jaar waarin Bertus en Marjan maar liefst 83 eerste prijzen wonnen! Ik ben sinds een aantal jaren voor mijn tweespan overgestapt naar paarden met tuigpaardbloed, dus je kunt gerust zeggen dat de tuigpaarden in ons bloed zitten! We vinden het daarom super dat de Finale van de Masterclass op ons eigen terrein, tijdens ons 25-jarig jubileum plaatsvindt. Het past perfect in het programma en we gaan er vanuit, dat dit nog meer publiek naar Beekbergen trekt, dus mooier kan het niet!”
 

Meer informatie: www.caibeekbergen.nl