15 maart 2010

Finale wintercompetitie Koets’n Keerls wederom spannend

Op zondag 14 maart 2010 werd de finale verreden van de wintercompetitie. De Twentse rijtuig- en arresleevereniging de Koets'n Keerls tekende voor de organisatie. Voorafgaand aan de finale vonden er vier kwalificatiewedstrijden plaats waarvan de drie beste resultaten meetelden voor deelname aan de finale.


Na de wedstrijden in Delden, Denekamp en Wierden was paardensportcentrum De Hoffmeijer in Delden het strijdtoneel van de spannende finale. De voorwedstrijden bestonden uit twee dressuur/vaardigheidwedstrijden en twee indoor marathons. In de finale bonden de deelnemers in de rubrieken enkel- en tweespan paarden en enkel- en tweespan pony’s de strijd met elkaar aan.
De finale bestond uit een dressuur -en vaardigheidwedstrijd met één hindernis.

Anita Schottink won met haar Haflingerpony alle wedstrijden en de finale, dus het kampioenschap kon haar niet ontglippen.
Een tweede plaats was er voor Rianne Harperink, Yvette Nitters werd derde.

Remco Brandt reed een zeer sterke competitie met zijn enkelspan paard door twee keer de dressuur te winnen en bij de marathons ook bovenaan te eindigen. Met een goede tweede plek in de finale was de kampioensbeker voor hem. Een tweede plaats was er voor Andre Meulenkamp en de derde plaats werd opgeëist door Laurens Pouwels.

In de rubriek tweespan paarden ging Jan Wolterink er met de eer vandoor. De menner uit Varsseveld reed een sterke finale en werd hierdoor uitgeroepen tot winnaar. Net voor de nummer twee Arjan Kleinjan en Raymond Letterboer

Theo Pot behaalde ruime winst in alle dressuurwedstrijden met zijn tweespan Welsh cobs. Hij werd één keer eerste en één keer tweede in de marathons en was in de finale oppermachtig in de dressuur. Hierdoor was hij zowel winnaar in zijn rubriek als algeheel winnaar van deze wintercompetitie. Een tweede plaats was er voor Gerrit-Jan van Boven gevolgd door Gerard Schuurink.

Daguitslag
Eindstand

Bron: Koets’n Keerls