9 maart 2009

Finale wintercompetitie Koets’n Keerls wederom spannend

Op zaterdag 7 maart werd de finale verreden van de Koets’n Keerls wintercompetitie. Na de wedstrijden in Haaksbergen, Delden en Wierden was paardensportcentrum De Hoffmeijer in Delden het strijdtoneel van de spannende finale. De voorwedstrijden bestonden uit twee dressuur/vaardigheidwedstrijden en twee indoor marathons. In de finale werd opnieuw gestreden in een dressuur/vaardigheidwedstrijd.


Anita Schottink won met haar Haflingerpony alle voorgaande wedstrijden, dus het kampioenschap kon haar niet ontglippen. In de finale moest ze echter genoegen nemen met de tweede plaats. Marianne de Zeeuw, partner van A-kaderlid tweespannen Raymond Letteboer, boekte met haar bonte paard ruime winst in alle dressuurwedstrijden. Ook in de finale presteerde zij sterk en ondanks een afgeworpen balletje in de vaardigheid kon zij de competitie op haar naam schrijven.
Theo Pot behaalde verschillende overwinningen met zijn tweespan Welsh Cobs. Hij werd bovendien een aantal keer tweede waardoor hij ondanks zijn derde plaats in de finale toch de kampioensbeker mee naar huis mocht nemen.
In de rubriek tweespan paarden streek Raymond Letteboer voor de derde keer op rij met de eer. De menner uit Oud-Ootmarsum bleef zijn concurrenten maar liefst 26 punten voor.

Voor de complete uitslag: www.kk-wedstrijden.nl