13 februari 2023

Finalewedstrijd Indoor Men Competitie EGM verreden

Afgelopen weekend op 11 en 12 februari vond in de hal van Manege Meulendijks in Heeze de finalewedstrijd van de Indoor Men Competitie, georganiseerd door de Eerste Geldropse Menclub, plaats.

Het parcours met veertien poorten en drie hindernissen, ontworpen door Ties van Gog, kende mooie lange lijnen en technische onderdelen. Er vielen betrekkelijk weinig balletjes hoewel poort 4 verraderlijk was, daar wipten de menners geregeld een balletje af.

Het parcours was goed te rijden door jong en oud. De jongste deelneemster, Fleur Vorstenbosch van zeven jaar oud, werd af en toe door vader Kees bijgestaan met een extra set leidsels om haar tweespan shetlanders door de kegels te sturen.

Helaas kon een aantal deelnemers, nog volop in strijd na de tussenstand, niet aan de finale deelnemen wegens blessures van paarden en fysieke ongemakken van deelnemers.

De organisatie bedankt alle deelnemers van dit seizoen voor de sportiviteit, strijdlust en respect, dat er voor heeft gezorgd dat zij met een tevreden gevoel deze 24e EGM – IMC kan afsluiten.

De Eerste Geldropse Menclub gaat zich opmaken voor het outdoor seizoen, waarbij de eigen wedstrijd in Geldrop / Heeze in het weekend van 3 en 4 juni plaatsvindt. 

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum


Harrie Verstappen
Foto: Ger van Beek