8 januari 2010

Flevomendagen terug op de kalender

Na vier jaar zijn de Flevomendagen weer terug op de wedstrijdkalender. Na de laatste menwedstrijd op de terreinen van de Roggebotplas in Dronten in 2005 werd het stil rondom het evenement in Flevoland. Bij initiator Ton Kruithof begon het echter weer te kriebelen en hij ondernam actie. Met als gevolg dat er op het Paasweekend van 3 tot en met 5 april op het prachtige evenemententerrein van Dorhout Mees in Biddinghuizen weer een menwedstrijd voor de klassen 1, 2, 3 en 4 wordt georganiseerd.


Initiatief en wedstrijdbegeleider: Ton Kruithof, 038-3328492, mennen@tonkruithof.com
Organisatie, secretariaat en sponsoring: www.sportunlimited.nl, Rob Taconis, marion@taconis.eu.
Facilitair, terreinen & sponsor: www.dorhoutmees.nl en www.flevonice.nl, Henk Ketelaar.
 

Programma klasse 4:
Zaterdag 3 april: dressuur
Zondag 4 april (1e Paasdag): marathon
Maandag 5 april (2e Paasdag): vaardigheid

Programma klasse 1, 2 en 3:
Zondag 4 april (1e Paasdag): dressuur & vaardigheid
Maandag 5 april (2e Paasdag): marathon

Momenteel staat het evenemententerrein nog volop in het teken van ijspret bij Flevonice. Op 1 maart gaat het ijs er af en gaan de voorbereidingen voor de menwedstrijd van start. Het enorme evenemententerrein omvat een kampeerterrein (16ha) op asfalt, gravel, grote grasstukken tussen de ijsbaantrajecten en boxstalling in drie grote landbouwschuren. Verlichting en stroom zonder aggregaten zijn in verband met de ijsbaan in grote getale aanwezig.

De dressuurbanen worden aangelegd op de oefenbaan voor de golfers van Dorhout Mees. Dit terrein wordt sinds tien jaar dagelijks gerold en gemaaid en ligt er bij als een heus biljartlaken. De grasstrook binnen de ovale schaatsbaan wordt ingericht als vaardigheidsterrein met een natuurlijke dijk als tribune.
De marathontrajecten lopen langs en over de golfbaan en door het aanpalende bos. Ook de asfaltbaan voor skeelers, hardlopers en fietsers wordt onderdeel van het traject.
Rondom het paviljoen worden zeven permanente hindernissen aangelegd, waaronder een aantal heuvelhindernissen en een waterbak. Het grote paviljoen dient tevens als onderdak voor de horeca en technische zaken.
Op het terrein zijn bovendien een outdoorshop, een hotel en drie zeer goede restaurants gevestigd. Er bevinden zich drie bungalowparken binnen 3 kilometer van Dorhout Mees.