3 maart 2010

Frans-Nederlandse overwinning voor Chester Weber

De Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber won afgelopen weekend de WK-kwalificatiewedstrijd Sunshine State in Ocala, Florida. Weber dankt zijn overwinning ondermeer aan de Franse draver Horus du Bois, die hij vorig jaar kocht van de Nederlandse menner Hans Heus.


Het was de eerste keer dat Weber de 15-jarige ruin inzette in de marathon en de vaardigheid: “Horus liep voorop en was net een kat,” vertel Weber. “Hij zorgde dat mijn vierspan razendsnel liep. Ik ben dik tevreden over hem, hij is erg slim.”

Weber won de dressuur met hetzelfde span waarmee hij in Riesenbeck 2008 de sterren van de hemel reed. De zilveren medaillewinnaar van het WK in Beesd is van plan ditzelfde span in te zetten tijdens de Wereldruiterspelen in Kentucky begin oktober. Maar eerst heeft Weber zijn zinnen gezet op het nationale kampioenschap op zijn eigen terrein, Live Oak in Ocala, waar hij zijn achtste titel hoopt te bemachtigen. Daarna bepaalt Weber zijn strategie richting de WEG en of hij deze zomer een aantal Europese wedstrijden gaat rijden.

In Sunshine State eindigde James Fairclough met 24 punten verschil op de tweede plaats. David Saunders werd derde.
Klik hier voor de volledige uitslagen.