11 september 2010

Fumagalli steelt de show in Assen

De Italiaanse tweespanrijder Claudio Fumagalli heeft vandaag de show gestolen op de tweede editie van de Menwedstrijd Assen. Met de KWPN-ruinen Angel en Talos zette de stalmenner van Riant een fantastische proef neer voor het internationale jurycorps.


De toeschouwers worden dit jaar met paard en wagen van het parkeerterrein naar het wedstrijdterrein gebracht zodat de bezoekers al bij aankomst het ‘paardengevoel’ krijgen. Voor de kinderen zijn er op zondag 12 september verschillende activiteiten zoals een springkussen.
De toegang is alle dagen gratis, voor het parkeren en het vervoer met de Jan Pleziers wordt een kleine vergoeding gevraagd.

Klik hier voor de uitslagen en de startlijsten.
 

Na afloop van de marathon geeft tuigpaardenman pur sang Henk Hammers een show op het hoofdterrein. Hammers stelt verschillende tuigpaarden voor aan het publiek, wat veel spektakel zal opleveren. Bronzen medaillewinnaar van het WK aangepast sporten mennen in Breda Jacques Poppen laat met zijn WK-paard Uwald (v. Pronkjuweel) zien hoe veelzijdig een tuigpaard kan zijn.
 

De Duitse vierspankampioen Christoph Sandmann gaat ruim aan de leiding bij de vierspan paarden, terwijl Jan van den Broek eerste staat bij de enkelspan paarden. Nederlands kampioen tandems Geert Bongers voert de tandemrubriek aan. De Belgische Wendy Christiaens bleef Tamara Pijl en Coby van Peperstraten ruim voor bij de enkelspan pony’s. Woutera van de Kamp zette de winnende dressuurproef neer met haar tweespan Welsh pony’s en wist als enige van haar rubriek de vaardigheid foutloos binnen de tijd af te leggen waardoor de menster uit Ermelo ruim aan de leiding gaat. Jans Manting gaat aan kop bij de vierspan pony’s.

Op zondag 12 september staat de marathon op het programma. De eerste deelnemer start om 10.00 uur en zal rond 11.00 uur op het hoofdterrein verschijnen waar parcoursbouwer Anno Zagers zeven mooie hindernissen heeft gebouwd.

Klik hier voor foto’s van de dressuur en vaardigheid (fotograaf Han de Haas)

De rubriek tweespan paarden is met 20 deelnemers de drukst bezette rubriek in Assen. Fumagalli zette op de zonnige terreinen van Sunrise Stables een score neer van 38,61 punten en gaat ondanks twee balletjes en tijdfouten in de vaardigheid aan de leiding in het tussenklassement.
Gerard Leijten reed het span van Janneke ten Brinke die helaas ernstig ziek is, naar een prachtige tweede plaats in de dressuur. Klasse 4 debutante Sanny Dijkhuis staat na een foutloze vaardigheidsproef op een keurige derde plaats, voor de dochter van de Duitse vierspanrijder Christoph Sandmann, Anna Sandmann. Saskia van Heesch is na haar deelname aan het WK enkelspannen weer terug bij de tweespan paarden en staat met haar Lipizzaners op de vijfde plaats in de tussenstand. De tweespan paarden en de ponyrubrieken werden onder andere gejureerd door de internationale juryleden Peter Bonhof en Lisa Larsson uit Zweden voor kwalificatie voor de Wereldkampioenschappen 2011.