2 juli 2008

Geen goede generale voor Nederlandse vierspanrijders

IJsbrand Chardon heeft woensdag niet deelgenomen aan de traditionele inloopproef van het CAIO in Aken. ,,Vlak voordat ik de ring in moest, verloor Argus een ijzer”, aldus de Westlander die verdergaan onverantwoord achtte. ,,Dan kun je beter maar meteen stoppen. Ach, zo’n inloopproef is niet zo gek belangrijk, het gaat erom je even te laten zien. Maar vanaf donderdag begint het echte werk.”

Koos de Ronde voltooide de dressuurproef wel, maar moest genoegen nemen met de twaalfde plaats. ,,Ik wou iets proberen, heb korter los gereden dan anders, maar daardoor heb ik uiteindelijk toch ook een paar foutjes gemaakt.” Het is voor de menner uit Zwartewaal niet voor herhaling vatbaar. ,,Morgen volg ik weer gewoon mijn oude plan.”
Last van het noodweer, dat Aken op woensdagavond teisterde, hadden de Nederlandse menners niet. De vrachtwagens en paarden staan hoog en droog, wijs geworden na nare ervaringen uit het verleden. ,,Het onweert en regent, we kunnen niks. Dan maar in de tent barbequen”, aldus De Ronde die hoopt op betere weersomstandigheden de komende dagen in de Duitse grensstad.
Mark Weusthof, de derde menner in het Nederlands team voor de landenwedstrijd in Aken, had een ongelukkige start. Hij reed tot twee keer toe een foutief parcours. Maar niet getreurd, vanaf donderdag is iedereen volledig bij de les, dan worden de echte punten verdeeld.
De winst ging vandaag naar de Zwitser Daniël Würgler.

Noot van de Hoefnet redactie:
Omdat proef 6 die vandaag werd verreden een inloopproef was, publiceert de organisatie de uitslagen niet. Vandaar dat deze niet te vinden zijn op de site van Aken, waar overigens Hoefnet-partner Philippe Lienart de scoring verzorgt. Lienart mag volgens zijn contract met Aken de uitslagen niet op Hoefnet publiceren. We moeten het dus doen met de website van Aken!