3 december 2008

Geen menwedstrijd Tilburg in 2009

Eerder dit jaar maakte menwedstrijd Tilburg de ambitie kenbaar om in 2009 het Nederlands Kampioenschap vierspan paarden te organiseren. In 2009 viert Tilburg dat de stad 200 jaar geleden stadsrechten kreeg en de menwedstrijd Tilburg werd in hun kandidatuur gesteund door het gemeentebestuur van Tilburg.


Door de volle wedstrijdkalender met het WK pony’s een week voor Tilburg, het WK tweespannen gelijktijdig met Tilburg en het CAIO Breda twee weken na Tilburg en het feit dat de wedstrijddatum Tilburg (22-23 augustus)
midden in de schoolvakantie van regio zuid én in het laatste weekend van de bouwvak valt, breekt de menwedstrijd Tilburg op.
De wedstrijddatum verschuiven bleek geen optie omdat de medewerkers van Tilburg veelal scholieren en studenten zijn en dus afhankelijk zijn van schoolvakanties. De menwedstrijd Tilburg zag in de toewijzing van het NK vierspannen de enige hoop om het evenement voor 2009 nog te ‘redden’ omdat het evenement dan voor sponsors aantrekkelijker is. De KNHS besloot echter het NK vierspannen toe te wijzen aan Beekbergen, waarna Tilburg besloot de organisatie van de menwedstrijd 2009 op financiële gronden af te lasten.
De organisatie beraadt zich over het voortbestaan van Menwedstrijd Tilburg op de langere termijn.
 

De menwedstrijd Uden/Veghel liet al eerder weten door de beperkte mogelijkheden op de menkalender 2009 af te zien van de organisatie van de menwedstrijd komend jaar.