3 mei 2010

Gerard Leijten verhuist dorp verderop

Gerard Leijten Driving School, dat de laatste zes jaren op Stal Blakheide in het Belgische Beerse gehuisvest was, is dit weekend een dorp verder verhuisd. Leijten biedt zijn diensten voortaan aan in Merksplas. “Ik blijf in de buurt van waar ik zat”, zegt de Nederlandse menner. “Ik heb klanten in zowel Nederland als België en hier zit ik heel centraal.”


Wegens omstandigheden werd Stal Blakheide begin dit jaar verkocht, maar Leijten kon er blijven. “De nieuwe eigenaar had echter andere ideeën en zo werd het voor mij moeilijk te blijven”, aldus Leijten. “Jammer, want Blakheide was voor het mennen het einde met de faciliteiten daar. Toch ben ik heel blij dat ik nu een accommodatie in de buurt heb gevonden waar ik in enkele dagen tijd de faciliteiten heb gemaakt die ik nodig heb. In Merksplas huur ik een stal met twintig paardenboxen, een mooie binnenpiste waar ik de paarden onder het zadel kan laten rijden, een ontvangstruimte en voldoende grond om de paarden te kunnen trainen. Deze 2,5 hectare moeten alleen nog ingedeeld worden, maar dat is een kwestie van enkele dagen.”

Behalve de locatie, verandert er dus weinig. “Ik blijf samen met mijn team tien tot vijftien paarden trainen en ga door met het geven van menlessen en coachen en de weekendtrainingen, waarbij de menners die komen de paarden bij me kunnen stallen. Ik heb bij de verhuizing weinig extra werk gehad. De accommodatie stond twee jaar leeg en was mooi opgeruimd. Ik hoefde dus alleen de paarden over te huizen.”

Voor meer informatie: Gerard Leijten

Bron: Horses.nl