26 mei 2015

Gerrit Jan Swinkels overleden

Bestuur, directieteam en medewerkers van de KNHS hebben met ontsteltenis kennis genomen van het plotselinge overlijden van Gerrit Jan Swinkels (67). Gerrit-Jan overleed maandagmiddag aan de gevolgen van een val van zijn paard tijdens een buitenrit in de omgeving van Knokke-Heist in België.

Gerrit Jan Swinkels is ruim veertig jaar lang verbonden geweest aan 'zijn' Indoor Brabant. Daarvan werd hij in 2002 voorzitter en hij zou – zo had hij gepland – in 2017 tijdens het 50-jarig bestaan van dit evenement de voorzittershamer overdragen.

Gerrit Jan Swinkels was een gepassioneerd paardenman en een ras bestuurder met een open mind naar de toekomst. Als er nieuwe initiatieven werden ontwikkeld waar hij iets in zag, zoals het Springpaarden Fonds Nederland (SFN), dan ging hij er vol voor om ze te realiseren. Ook in dat opzicht was hij de rasondernemer die hij in het dagelijkse leven is geweest.

Swinkels kon als hij wilde als een topdiplomaat acteren, waardoor hij niet alleen met sporters, maar ook met officials, sponsors, bestuurders en media op alle niveaus altijd weer door één deur kon.

Binnen de verschillende gremia van de hippische sport, zowel nationaal als internationaal, acteerde Gerrit Jan Swinkels met speels gemak en charisma. Samen met zijn geliefde vrouw Anja genoot hij met volle teugen van het leven en schepte er vreugde in anderen daarvan mee te laten genieten.

Bestuur, directieteam en medewerkers van de KNHS wensen Anja, de kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte om dit verlies te verwerken!

Geheel hippisch Nederland heeft met het heengaan van Gerrit Jan Swinkels een boezemvriend verloren.

Foto: Jacob Melissen