16 mei 2010

Geslaagd lustrum Oosterland

Op zaterdag 15 mei, traditioneel de zaterdag na Hemelvaartsdag, vond het Benefiet menevenement in Oosterland, Zeeland plaats. Voor de vijfde maal organiseerden leden van Rotaryclub Schouwen-Duiveland en Rotaryclub Zierikzee in nauwe samenwerking met de Fok- en Menvereniging Schouwen-Duiveland en de Rijvereniging “De Schouwse Ruiters” een prachtig evenement waar ruim vijfduizend toeschouwers naar toe kwamen, die niet alleen van de diverse hippische sporten konden genieten, maar ook afwisselende shows en een leuk strodorp met streekproducten en speelactiviteiten voor de kinderen waren absoluut favoriet.


Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Oorspronkelijk was Oosterland alleen een menevenement op de terreinen van Jolande van Dijk – schoonzus van viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon – tegenwoordig is dit uitgebreid met een springconcours en dressuurwedstrijden. Het springconcours en de dressuurwedstrijden zijn officiële wedstrijden gereden onder de regels van de KNHS. De menwedstrijd is een oefenmarathon, waar dit jaar zich weer zo’n kleine 80 deelnemers voor aanmeldden. De menners lieten leuke sport zien in de afwisselende marathonhindernissen, waarvan de grote waterhindernis de publiekstrekker was.

De winnaars van Oosterland 2010:
Enkelspan pony: Bernadette Prins
Tweespan pony: Karel de Wandel
Vierspan/tandem pony: Mirella Soffers
Enkelspan paard: Eddy van Hecke
Tweespan paard: Klaas Metske
Enkelspan trekpaard: Elise Huisman
Twee- & vierspan trekpaard: Miranda Konings

Mirella Soffers – winnares ponyvierspannen en tandems
Foto: Marie de Ronde-Oudemans
 

De opbrengsten van de dag kwamen wederom volledig ten goede aan een goed doel, in 2010 waren dit zelfs drie goede doelen: de Voedselbank Schouwen-Duiveland, het Weesthuis Kebene in Mombassa (Kenya) en het Shelterbox project van de Rotary Int. De definitieve opbrengst wordt volgende maand bekend gemaakt.

Klik hier voor de volledige uitslag.