1 mei 2014

Geslaagd menweekend in Schalkhaar

De goed georganiseerde menwedstrijd bij de familie Reilink in Schalkhaar op 26 en 27 april is prima verlopen. Zaterdag reden de menners in een heerlijk zonnetje, zondag trotseerden de deelnemers de regen en reden met enthousiasme de mooie hindernissen.

Iris Hutterd was de beste bij de enkelspan paarden klasse 1. Wim Veldboom schreef de samengevoegde rubriek enkelspan paard klasse 2 en 3 op zijn naam, mede vanwege de beste dressuurscore van de dag. Bij de tweespan paarden klasse 1 en 2 trok Theo Spit aan het langste eind. Bij de tweespan paarden klasse 3 namen twee deelnemers het tegen elkaar op, Miralda Otten en Herman Simmelink, waarbij Simmelink het best presteerde.
Desiree van Lambalgen kreeg de grootste eer bij de enkelspan pony’s klasse 1 en 2, vanwege haar snelle marathon, maar ook doordat Ramona Theunisse haar voorsprong in de vaardigheid verspeelde.
Franciska Lanke mocht de prijs in ontvangst nemen bij de enkelspan pony’s klasse 3. Ze reed een nette proef en als één van de weinige deelnemers een foutloze vaardigheid. Sven Jansen won met zijn tweespan pony’s klasse 1 van twee klasse 3 rijders. Hij had de beste tijd van de dag in de marathon en een foutloze vaardigheid. Rob Dijkhuis nam het op tegen tandemrijder Dick Bolt, die uitgesloten werd in de vaardigheid, zodat de enige vierspanmenner de prijs in ontvangst mocht nemen.

Klik hier voor alle uitslagen