29 september 2015

Geslaagd SWM Schinveld onder stralende weersomstandigheden

Afgelopen weekend werd voor de zevende keer de samengestelde menwedstrijd in Schinveld verreden. Onder de strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje lagen de terreinen er, ondanks de regen aan het begin van de week, prima bij.
 Veel hobbyklasse en klasse 1 – deelnemers maakten op vrijdag en zaterdag gebruik van de clinic van de ervaren menner Gerard Leijten, waarin hij de deelnemers meenam door het vaardigheidparcours en de marathonhindernissen om de beginnende menners inzicht te geven in de mogelijkheden van het parcours.
Op zaterdag werden de dressuuur en vaardigheid gereden door 70 aanspanningen van enkelspan tot vierspan, in alle klasses. Enkelspanrijder klasse 4 Joop Gommers zette het beste resultaat neer in de dressuur.
Mede dankzij het mooie weer kwamen vooral op zondag veel bezoekers op het evenement af; op het compacte wedstrijdterrein was de spannende strijd in de marathon goed te volgen. Enkelspanrijder Klasse 4 Frans Hellegers was de snelste van alle deelnemers in de marathon.

De wisseltrofee voor de beste deelnemer op alle onderdelen werd door wethouder Swelsen van de gemeente Onderbanken uitgereikt aan Joop Gommers.
De organisatie kijkt terug op een mooie en sportieve wedstrijd, die mede dankzij de inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers en uiteraard met hulp van de nodige sponsoren tot stand kwam.

Klik hier voor de foto's

Klik hier voor de uitslagen