26 februari 2020

Geslaagde afsluiting indoormarathon in Deil

Afgelopen zaterdag werd bij Manege Harten Hoeve in Deil het winterseizoen Indoormarathon van menvereniging Waal en Linge afgesloten. Met goed gevulde rubrieken en fanatieke rijders werd het een geslaagde dag.

Jeugd en pony's

In de jeugdrubriek reed Lotte Zaayer een goede eerste ronde en die leverde haar uiteindelijk de eerste plaats op.

Bij de enkelspan pony’s voerde medeorganisator Johan de Hoop na de voorrondes het tussenklassement aan. In de finale was het echter Janneke de Hartog die de snelste rit neerzette en er met de winst vandoor ging.

De tweespan pony’s – menners moesten alles uit de kast halen om zich te plaatsen voor de finale. Danielle van Tuijl zette een prachtige rit neer, maar Ischa Vink won uiteindelijk de wedstrijd met bijna vijf seconden voorsprong op nummer twee.

 

Paarden

In de finale van de grote rubriek enkelspan paarden leek het er lang op dat Piet van de Brand bovenaan zou eindigen. John Hol reed echter een toptijd en legde druk op de laatste starter, Stefan van der Meijden, die ontzettend hard reed maar dat moest bekopen met een afgereden balletje. Hij eindigde als tweede, achter John Hol.

De strijd bij de tweespan paarden ging tussen Kees Rommens en Jan Heijnen, die door Kees gewonnen werd.

Langspannen

Bij de langspannen paard was het Nico Avezaath die over de twee manches als beste uit de bus kwam. Bij de pony’s liet Cas Hendriks een knappe verbetering zien tussen zijn eerste en tweede manch. In de eerste ronde had hij nog wat problemen met de brug, maar dat maakte hij ruimschoots goed in de tweede ronde en schreef de rubriek op zijn naam.

De organisatie is tevreden over deze geslaagde indoor en bedankt alle deelnemers, sponsoren, juryleden en vrijwilligers voor hun inzet!

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor de foto’s gemaakt door Marjon de HoopFoto: Marjon de Hoop