13 augustus 2018

Geslaagde jubileum-editie voor SWM Ysselsteyn

Menvereniging Peel en Maas organiseerde afgelopen weekend de 30ste jaarlijkse samengestelde menwedstrijd in Ysselsteyn. Een mooie mijlpaal voor de vereniging.

Met iets aangenamere temperaturen dan de afgelopen weken gingen de menners zaterdags om 8.30 uur van start met de dressuurproef. Rodinde Rutjens behaalde met haar tweespan pony’s klasse Z een mooie score van 48.69, de beste dressuurscore van de dag. De vaardigheid was een ruim opgezet parcours, met lange lijnen maar ook met uitdagende stukken erin. Aan het eind van de dag bleken zowel Rodinde en Lonneke van de Eijnden (tweespan pony’s klasse L) de beste scores van de dag behaald te hebben.

Op zondag startte de marathon om 8.30 uur met de eerste deelnemer die aan het zeven kilometer lange A-traject begon, om vervolgens de vier of zes hindernissen te rijden. Dit jaar werd de waterbak als laatste hindernis verreden en daar werden snelle tijden neergezet door onder andere Jacqueline de Groot, Berry van de Bosch, Mandy van Delft en Annegreet Zaayer met scores in de 42 seconden.

Klik hier voor alle uitslagen