26 augustus 2015

Gijs van Dijk overleden

Op maandag 24 augustus heeft Gijs van Dijk (Cothen) de strijd tegen zijn ziekte verloren. Gijs overleed op 64-jarige leeftijd.


Gijs was een groot liefhebber van de mensport. Hij begon 30 jaar geleden met de pony Skinny, die hij naar ZZ-niveau reed. Daarna zocht hij de uitdaging in het tweespan rijden met de pony’s Betje en Jetje. Hierna volgden vele successen met de zelf gefokte, beruchte pony’s Loesje en Lotje, waarmee hij onder andere het KNHS-kampioenschap vaardigheid klasse Z in 2002 won, op zijn 51e verjaardag.

Nadat hij de leidsels van deze pony’s overdroeg aan zijn zoon startte Gijs zijn enkelspan carrière. Eerst met pony Tom en daarna met Haflinger Blondie. Afgelopen juni reed hij in Nijkerkerveen zijn laatste wedstrijd. Als Gijs niet zelf reed was hij wel als supporter te vinden op de menwedstrijden. Hij gaf veel menlessen, onder meer bij de Voornruiters, Tournoyruiters en Paardenvrienden.
Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, familie en vrienden. Wij wensen hen heel veel sterkte bij het verwerken van dit enorme verlies.

Gijs is thuis, waar donderdag 27 augustus van 14.00 tot 16.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur gelegenheid is om afscheid van hem te nemen en de familie te condoleren.

Klik hier voor de rouwkaart.