26 oktober 2009

Goede start indoor-marathon Betuwe-Cup

Op 23 en 24 oktober was manege de Harten Hoeve in Deil het toneel van de eerste wedstrijd van de Betuwe-Cup. Parcoursbouwer Riechard Becker, vader van Wereldkampioene enkelspan pony Melanie Becker, tekende voor de parcoursbouw.


De ruim honderd deelnemers moesten een basisparcours en een Speel uw Spel parcours afleggen om in aanmerking te kunnen komen voor een finaleplaats op zaterdagavond.

De avond werd geopend met de enkelspan pony rubriek die op naam werd geschreven door
Annegreeth Zaaijer. Bij de enkelspan paarden ging de winst naar Piet de Ronde die veertien seconden sneller was dan Teun Zaaijer. De prijzen bij de tweespannen werden verdeeld onder de menners uit het Brabantse Gilze. Umberto van Gool werd eerste, gevolgd door Janus Geerts en Luke Geerts.

Bij tweespan pony’s werd er fiks gestreden tussen de Shetlanders en de Welsh ponyspannen. Grootverdiener Gerco van Tuijl sleepte met overmacht de eerste prijs in de wacht, Jan-Willem
Rodenburg werd tweede, gevolgd door Chantal Brugmans. De vierspan pony’s reden tweemaal het finaleparcours waarbij het publiek kon genieten van mooi menspektakel. Arie van Zanten schreef de overwinning op zijn naam, voor Iris Wildemans en Dirk Neerincx. Bij de tandems was Nico Avezaath zijn twee concurrenten te snel af.

Klik hier voor de complete uitslag.