24 februari 2015

Gothenburg promoot vierspannen

Van woensdag 25 februari tot en met zondag 1 maart staat het Scandinavium in het Zweedse Gothenburg in het teken van de jaarlijkse Gothenburg Horse Show. Op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart maakt een vijftal internationale vierspanrijders hun rentree op dit prachtige concours in een spectaculaire wedstrijd volgens Wereldbekerconcept.


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen


Foto: Rinaldo de Craen

De Zweedse vierspanrijders Fredrik Persson, Axel Olin, Johan Dengg en Fredrik Rahm én de kersverse zesvoudig Wereldbekerkampioen Boyd Exell uit Australië nemen het tegen elkaar op.
Johan Dengg brengt voor het eerst zijn nieuwe span uit, met drie paarden van de Britse Georgina Hunt die enige tijd geleden haar wedstrijdleidsels aan de wilgen hing. De vier Zweedse menners maken deel uit van een trainingsgroep, die een achttal keer per jaar traint onder leiding van Exell. Fredrik Persson is met zijn bedrijf initiatiefnemer van deze trainingen, die hij organiseert in samenwerking met en op de nationale hippische school in Flyinge. De Scandinavium Arena ondersteunt de groep, die in totaal bestaat uit 12 enkel-, twee-en vierspanmenners.

“Het Scandinavium heeft ons gevraagd een show te geven tijdens de Gothenburg Horse Show,” legt Persson uit. “Dit is een fantastische win-win situatie voor iedereen. Wij krijgen de kans de mensport in Zweden te promoten voor een breed publiek, het Scandinavium heeft een mooie show en de beelden worden gebruikt ter promotie van het EK vierspannen in Gothenburg in 2017, dus mooier kan het niet.”

Op zaterdag start de wedstrijd om 15.00 uur, op zondag komen de vierspanrijders om 10.30 uur in de ring. Wereldbeker parcoursbouwer Dan Henriksson tekent voor het ontwerp van het parcours.

www.gothenburghorseshow.com