19 november 2008

Groot-Brittannië aast op WK 2012

Groot-Brittannië gaat zich kandidaat stellen voor de organisatie van het WK Vierspannen 2012, het  jaar waarin de Olympische Spelen in Londen worden gehouden.


Als locatie heeft de Britse menfederatie gekozen voor de fantastisch mooie nieuwe accommodatie van het Great Leighs Racecourse vlakbij Chelmsford in Essex. Het is meer dan twintig jaar geleden dat het WK voor het laatst werd gehouden in Groot-Brittannië. Dit was in 1986 in Ascot, waar Tjeerd Velstra zijn tweede individuele gouden medaille veroverde en het Nederlandse team goud won.

Er is een bedrijf in het leven geroepen, World Championships UK Ltd, en de directeuren Terry Chambers en John Attenborough staan garant.

Great Leighs Racecourse was de stand-by quarantaine accommodatie voor de 24 paarden die afgelopen zomer vanaf Stansted Airport naar China vlogen. De renbaan is al geselecteerd als trainingskamp voor de paardensport in de aanloop naar de Olympische Spelen in Londen in 2012.Nestor van de vierspansport George Bowman heeft twee zonen in de sport die van plan zijn zich te kwalificeren voor het WK 2012.

Foto: Rinaldo de Craen