8 december 2016

Groot menspektakel bij de Willaerruiters in Scherpenzeel

De manege van de Willaerruiters is in het weekend van vrijdag 9 en zaterdag 10 december weer het fraaie decor voor de vierde Kraay indoor kerstmarathon, met op vrijdagavond om 18.00 uur de jeugdrubriek waarin gestreden wordt om de Jan Kuster wisselbeker. De weergoden lijken goedgezind te zijn en dat is een fijne bijkomstigheid voor de deelnemers die buiten inspannen en losrijden.

Het parcours bevat drie grote meervoudige hindernissen, waaronder een brug. Na de jeugdrubriek start om 20.15 uur de rubriek tweespan pony, met onder andere de huidige kampioen klasse 4 Cas Hendriks, de Duitser Christof Weihe en Christof Aerts uit België.

Zaterdagochtend wordt het programma om 08.00 uur vervolgd met de rubriek enkelspan pony met onder andere de kampioen klasse 4, Marissa Schuiling. Aansluitend worden de rubrieken enkelspan paard, tweespan paarden en als laatste rubriek de vierspan pony’s, met ook hier weer een deelnemer uit België, Nick Weytjens uit Zutendaal.

Zaterdagavond start de finale om klokslag 19.30 uur. De allerbeste rijders van vrijdag en zaterdag verschijnen in de ring en de enige rubriek die nog miste, de vierspan paarden. De Belgische deelnemers zijn in deze rubriek in de meerderheid, waaronder de winnaar van vorig jaar Tom Leys en de Belgisch kampioen Glenn Geerts.

De finaleavond is een gezellig avondje uit voor het hele gezin en iedereen is van harte welkom om te komen kijken en aanmoedigen. Er is een hapje en een drankje te verkrijgen en er zijn loten te koop waarmee iedereen kans maakt op een prachtig Zilco – tuig. De toegang en parkeren is gratis.

Klik hier voor de startlijsten en de parcourstekening