19 augustus 2018

Hammink, Van de Bunt en Janssen winnaars NK ponymennen

Op de schitterende terreinen van Steenhof Stables bij de familie Brans in Oirschot zijn de afgelopen dagen de Nederlandse Kampioenschappen ponymennen verreden. Marijke Hammink (vierspan), Melanie van de Bunt (tweespan) en Brent Janssen (enkelspan) zijn de nieuwe kampioenen.

Bij de vierspannen moest Marijke Hammink in de dressuur nog genoegen nemen met een tweede plaats achter Jan de Boer, maar ze won de wedstrijd uiteindelijk met een voorsprong van meer dan twintig punten. De Boer ging na zijn goede start in de dressuur, minder goed door de marathonhindernissen H7 en H8 en verspeelde daar zijn hoge klassering. Hammink profiteerde optimaal met een sterke marathon en vaardigheid. Jannes Kinds en Joey van der Ham reden beiden een stabiele wedstrijd en eindigden op zilver en brons.

 Foto: Corin Sweegers

Bij de tweespannen ging het goud tot haar eigen verrassing naar Melanie van de Bunt. “Ik rijd dit seizoen met een nieuwe, pas vijfjarige pony en wilde vooral dat hij braaf was en ervaring opdeed. Vooraf hoopte ik op een top vijf klassering, maar dit is echt een verrassing”, vertelt de kampioene. Na de dressuur en marathon stond Van de Bunt nog tweede in het klassement. Een foutje van Cas Hendriks bracht haar de zege. Hendriks won zilver, marathon-winnaar Verhofstad brons.

Kampioene Van de Bunt is heel enthousiast over de wedstrijd in Oirschot. “Het is een heel mooie locatie en het was goed georganiseerd. Het dressuur en vaardigheidsterrein is mooi ruim en voor het publiek is alles goed te belopen. De marathon was ook echt gebouwd voor pony’s: pittig met allemaal mooie korte wendingen in de uitdagende hindernissen. Het was zeker geen paardenwedstrijd met lange lijnen.”

 


Melanie van de Bunt
Foto: M. de Rooij Fotografie

Bij de enkelspannen sloeg kampioen Brent Janssen toe in de marathon en vaardigheid. Hij begon de wedstrijd met een nette tweede plaats in de dressuur en wist in de marathon in vijf van de acht hindernissen de snelste tijd te klokken. In de afsluitende vaardigheid bleef hij als enige foutloos waarmee hij zijn zege nog meer glans gaf. Tamara Pijl verspeelde haar leidende positie die ze na de marathon nog had, door teveel strafpunten op te lopen in de vaardigheid. Zij won uiteindelijk brons; Marissa Schuiling won het zilver na een mooie constant gereden wedstrijd.

Klik hier voor alle uitslagen

Klik hier voor het fotoalbum van de marathon.


Brent Janssen
Foto: Patricia van Iersel