19 oktober 2013

Hannover: Chardon wint, De Ronde tweede

IJsbrand Chardon wist vanavond het publiek in de Hannover Messe op de banken te krijgen door een snelle, foutloze rit neer te zetten en de eerste wedstrijd op zijn naam te schrijven. Koos de Ronde zette de snelste tijd van de avond neer, maar een afgeworpen balletje weerhield hem van de overwinning.


Ook viervoudig Wereldbekerwinnaar Boyd Exell tikte een bal van de kegels en werd derde, voor wild card rijder Daniel Schneiders. Theo Timmerman kon niet voluit rijden omdat een van zijn disselriemen was losgeraakt en eindigde als vijfde. Michael Brauchle was vanavond de hekkesluiter.
Met zijn nieuwe rechtervoorpaard Feles reed Chardon een foutloos parcours. De negenjarige Lipizzanerruin maakt sinds kort deel uit van Chardon’s indoor vierspan en deed zijn uiterste best: “Ik kan merken dat hij het in zich heeft, maar hij mist nog ervaring en daardoor op sommige momenten de benodigde snelheid. Maar hij is heel fijn te rijden,” aldus Chardon.

Ook Koos de Ronde zette een nieuw voorpaard in. De negenjarige vosruin Palero was De Ronde’s reservepaard tijdens het outdoor seizoen en mocht nu als linkervoorpaard optreden in Hannover. De regerend Wereldbekerkampioen stuurde zijn vierspan zonder enige hapering geolied en in hoog tempo door het hindernisparcours, wat resulteerde in de beste tijd. Door een afgeworpen balletje eindigde hij op de tweede plaats.

Zondag 20 oktober om 16.20 uur wordt de Wereldbekerwedstrijd verreden waarin de eerste Wereldbekerpunten worden verdeeld. De startvolgorde is de omgekeerde volgorde van de uitslag van vanavond, waardoor Chardon als laatste in de ring mag. De beste drie menners na de eerste omloop rijden een tweede manche. De resultaten van beide manches worden bij elkaar geteld om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Klik hier voor de uitslag

Klik hier voor het fotoalbum