25 augustus 2016

Haras du Pin: alle Nederlandse pony’s en paarden goedgekeurd

Vanochtend moesten de deelnemende pony’s en paarden voor de eerste veterinaire keuring van de internationale menwedstrijd in Le Pin au Haras worden voorgebracht. De Nederlandse deelnemers Frans Hellegers, Leo van der Burgt, Rob van den Heuvel, Aart van de Kamp, Dirk Neerincx, Heidi Te Poele, Woutera Rozendaal, Wolter Van der Veen en Tjidde van Willenswaard kunnen op volle sterkte aan de klus beginnen.


Op de prachtig geprepareerde terreinen van de nationale stoeterij Le Pin au Haras in de Franse streek Normandië werden alle paarden en pony’s die aan de twee- en driesterren-wedstrijd meedoen, vanaf 10 uur aan de kritische blikken van de jury en de dierenartsen onderworpen.
Van de ruime Nederlandse afvaardiging bleken alle voorgebrachte paarden en pony’s goed gezond en fit om de zware klus te klaren. Fit moeten de dieren hier zijn, want het terrein is geaccidenteerd en de hindernissen zijn lang en technisch uitdagend. Bovendien zullen de tropische temperaturen die in middaguren ver boven de 30 graden liggen, hun stempel op de wedstrijd drukken, met name natuurlijk zaterdag in de marathon.
Een enkelspan paard van de Belgische deelnemer Etienne Lejeune kwam niet door de keuring. Na een verblijf in de holding box en de herkeuring kreeg de combinatie het sein dat er geen toelating tot de wedstrijd werd gegeven door de jury en de veterinairen.

Klik hier voor de startlijsten en uitslagen