7 juli 2013

Heijenrath: allrounders winnen overtuigend

Twee Perspectieventeamleden wonnen met overmacht in het Zuid-Limburgse Heijenrath hun eigen rubriek. Eline Houterman en Cas Hendriks waren de jeugdige talenten die respectievelijk bij de enkelspan paarden en enkelspan pony klasse 2 en 3 zegevierden. Weer een mooi bewijs dat de extra trainingen hun vruchten afwerpen.
Ook Tristan Verheijen schreef drie onderdelen op zijn naam en werd ruim eerste bij de tweespan paarden klasse 3.

Bij de klasse 4 rijders ging de familie Van de Kamp met drie linten naar huis. Woutera van de Kamp won drie onderdelen in de rubriek tweespan pony’s. Haar echtgenoot Aart van de Kamp jr. deed hetzelfde bij de vierspan pony’s en (schoon)vader Aart van de Kamp sr. werd in deze rubriek tweede.
Wilbrord van den Broek bewees bij de enkelspan paarden weer dat hij allround is en op alle drie onderdelen de sterkste. Ondanks dat Oscar in hindernis 5 onderuit ging en even op zijn zij lag, was de aanspanning in de marathon de snelste. Bovendien had Van den Broek van alle deelnemers in Heijenrath de beste overall score.
Bij de tweespan paarden won Gerard Leijten de dressuur, maar reed een matige vaardigheid. Hij had van tevoren al aangegeven dat hij de marathon niet zou rijden. Harrie Verstappen had na een foutloze vaardigheid vervolgens weinig moeite om zijn tegenstanders in deze groep te verslaan. Hij reed weer een prachtige vloeiende marathon. “Ik rij nooit voluit, ik rij altijd met verstand,” aldus Harrie, wat meestal resulteert in hele snelle tijden. “Ik heb er een hekel aan als de paarden het hout raken, dat gebeurt ook nooit. Ze moeten het leuk blijven vinden.”
De kleine rubriek vierspan paarden werd gewonnen door Edwin Spek uit Putten.

Klik hier voor alle uitslagen