21 januari 2010

Het aftellen voor het WK enkelspannen is begonnen!

Met nog maar zes maanden te gaan zijn de voorbereidingen voor het WK enkelspannen in Pratoni del Vivaro in Italië in volle gang. De enkelspanrijders starten binnenkort hun menseizoen waarbij alles gericht is op deelname aan het WK van 28 juli tot en met 1 augustus 2010.

Voorzitter: Dr. Franz-Josef Vetter GER
Andrew Counsell GBR
Bert Jambon BEL
Gé König NED
Marsoe Larose CAN
FEI Technical Delegate: Richard Papens BEL
FEI Course Designer: Christian Iseli AUT

Informatie met dank aan www.redinilunghe.it en www.hippoevent.at
 

De marathon van het WK enkelspannen 2006 was zeer veeleisend voor de paarden en de hindernissen in het heuvelachtige terrein waren zwaar te noemen.
Dit jaar wordt het marathontraject gewijzigd en WK-parcoursbouwer Christian Iseli, die ook verantwoordelijk was voor het parcours in 2006, heeft nieuwe hindernissen ingepland op het vlakke gedeelte, dichtbij het water.
De ruime waterpartij waarin in 2006 twee hindernissen waren opgenomen, blijft ongewijzigd. De trajecten worden minder kronkelig en lopen over de vlakkere gedeelten van het terrein.

De wedstrijdlocatie ten zuiden van Rome vlakbij Rocca di Papa was eerder het decor van het WK vierspannen tijdens de Wereldruiterspelen in Rome en het WK enkelspannen in 2006. Het terrein is het officiële Italiaanse federatiecentrum waar alle belangrijke wedstrijden voor de verschillende disciplines plaatsvinden.
De temperaturen verschillen van de temperatuur in het stadscentrum van Rome. De temperatuur in de ochtend, avond en nacht is mild en aangenaam voor de paarden.