2 september 2020

Het is SMW Texel 2020 gelukt

Na een lange periode zonder wedstrijden stonden er afgelopen weekend ruim 100 deelnemers te trappelen om weer te starten. Vanuit alle windstreken maakten de menners de oversteek naar het mooie eiland Texel. Het leverde een groot deelnemersveld op met ook rijders uit België.

De organisatie moest zich naast het organiseren van de wedstrijd ook bezighouden met een Coronaplan, wat het gevoel rondom de wedstrijd toch iets anders maakte. Maar door alle medewerking van deelnemers, officials en bezoekers werd ook deze editie weer een groot succes.

Dat er altijd wind staat op het eiland was bij velen al bekend, maar voor een aantal ‘nieuwkomers’ was het even wennen. Het mooie parcours door het bos stemde de meeste deelnemers erg blij en ook de ruim opgezette hindernissen werden als zeer prettig ervaren.

Er werden veel winstpunten gereden, dus alle training is niet voor niets geweest. Ondanks een aantal regenbuien kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde wedstrijd. Ze zeggen volmondig: ‘We hopen hiermee een signaal af te geven naar heel hippisch Nederland, het kan dus wel! Ga ervoor en houdt de paardensport levend!’

Kijk hier voor alle uitslagen

Bekijk hier het fotoalbum


Bruno Taverniers was niet voor niets afgereisd uit België, hij won overtuigend de vierspanrubriek
Foto: Marie de Ronde-Oudemans

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via [email protected] niet toegestaan.