16 maart 2024

Heukelom maakt zich op voor seizoensopener

Traditiegetrouw wordt het eerste volledige weekend van april (5, 6 en 7 april) de samengestelde menwedstrijd in Heukelom georganiseerd. De Stichting Mensport Heukelom organiseert dit fantastische evenement al jarenlang.

Voor de organisatie van editie 2024 is er versterking vanuit verschillende mede-organisatoren, voornamelijk uit de organisatie van de Menwedstrijd Tilburg. Met 120 deelnemers is er een bomvol deelnemersveld.

Ook dit jaar mag de organisatie weer gebruikmaken van de terreinen aan de Oisterwijksebaan / Laag Heukelomseweg. Vanwege het grote deelnemersveld wordt er op vrijdagmiddag gestart met de dressuur door de rubriek enkelspan paard klasse L. Op zaterdag wordt door de overige rubrieken de dressuur verreden en rijden alle deelnemers de vaardigheid. Op zondag staat de altijd spectaculaire marathon op het programma, ontworpen door Daan Verhofstad en Johan de Hoop. Er is een nieuwe terreinindeling, waardoor de rijders goed te volgen zijn door het publiek. De trajecten worden gereden door de schitterende omgeving. De organisatie hoopt op droog weer, zodat de wedstrijd onder goede omstandigheden kan plaatsvinden.

Er zijn een heleboel vrijwilligers bereid hun steentje bij te dragen om er weer een succesvol weekend van te maken. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, de toegang is gratis. Ook voor kinderen zijn er diverse activiteiten op het hoofdterrein.

Programma

Vrijdag 5 april: Aankomst deelnemers + dressuur enkelspan paard klasse L (vanaf 14:00 uur)
Zaterdag 6 april: Dressuur overige rubrieken + vaardigheid alle rubrieken
Zondag 7 april: Marathon

Klik hier voor meer informatie