6 april 2009

Heus doet zaken met Amerika

Hans Heus heeft een van zijn routiniers verkocht aan de Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber. De 14-jarige Franse draver Horus du Bois (v. Quito De Talonay) is onlangs verhuisd van Eerbeek naar het zonnige Florida.
Weber, die op het WK in Beesd de zilveren medaille won, heeft Horus aangekocht om zijn voorspan in de marathon en vaardigheid te ontlasten. Hans Heus gebruikte de donkerbruine ruin voor alle wedstrijdonderdelen waardoor het dier over de ervaring beschikt waar Weber naar op zoek was. Collega-vierspanrijder Koos de Ronde tipte Weber over Horus. Weber hoopt in Horus met zijn expressieve draf en knie actie eventueel ook een goede reserve te creëren voor zijn dressuurspan.

Hans Heus is eerlijk over de verkoop: "Ik heb vier jaar met heel veel plezier met Horus gereden. Het is een heel snel paard en ik kan hem met heel weinig druk rijden. Hij loopt lekker licht en dat is ook waar Chester naar op zoek was. Horus is een super paard voor de marathon en de vaardigheid. Voor dresuur is hij minder ideaal en ik heb behoefte aan een allround paard die in alle onderdelen goed kan presteren. Chester had juist behoefte aan aanvulling in zijn marathon-en vaardigheidsspan, dus dat kwam goed uit."