9 december 2008

Heus en Van de Kamp jr. blijven concurrentie voor in Twist

Afgelopen zondag vond in het Duitse plaatsje Twist de tweede wedstrijd plaats van de Euregio mencompetitie. De wedstrijd mondde bij de vierspannen uit in een Nederlandse triomf. Hans Heus zegevierde bij de paarden, Aart van de Kamp junior won bij de pony’s.

De tactiek van Hans Heus bleek te werken: “Ik probeer altijd om geen fouten te maken, op deze manier heb ik kans om bovenaan te eindigen. Het parcours was in vergelijking tot voorgaande jaren ruimer opgesteld en vroeg om meer snelheid,” vertelt Heus. De menner van het Geldersch vierspan reed in de tweede manche een foutloze rit en was slechts twee seconden langzamer dan de Duitser Christoph Sandmann, die de snelste tijd neerzette. Sandmann reed er echter drie balletjes af waardoor Heus met de eer kon strijken. Mark Weusthof eindigde op de tweede plaats, voor Nico Avezaath. Zowel Heus als Weusthof en Twist-deelnemers Herman ter Harmsel, Dennis Peters en Pascal Donders komen donderdag opnieuw in actie. Dan nemen zij deel aan de menavond van Hippisch Hengelo in het Expo Center in Hengelo (Ov.).

Aart van de Kamp junior wist in Twist Van de Kamp senior en Marijke Hammink ruimschoots voor te blijven. Dit belooft eveneens spektakel komende donderdag, want deze top-drie menners starten ook in Hengelo.

De derde en laatste wedstrijd van de Euregio competitie vindt plaats in Bathmen op 28 februari 2009. Normaliter bestaat deze competitie uit vier wedstrijden, er was eerder sprake dat de menavond tijdens de KWPN hengstenkeuring in Den Bosch zou meetellen, maar dit is afgeketst.

Kijk voor de uitslagen op: http://www.turnierdienst-brinkmann.de/42.html