9 juni 2019

Hippiadetickets Oost verdeeld

Voor Mendistrict Oost zijn gisteren de startbewijzen voor de Hippiade Mennen verdeeld. Op de terreinen van de familie van Tuijl in Neerrijnen streden de menners uit Oost om de titels van het Districtskampioenschap in zes dressuur- en twee vaardigheidsringen. Menvereniging Waal en Linge tekende voor de organisatie en dat liep ondanks de felle wind en af toe een klein buitje vlekkeloos.

De dressuurringen lagen er goed bij zodat de paarden en pony’s er hun beste beentje konden voor zetten. Govert de Koning tekende de vaardigheid parcoursen die op het gras werden verreden. De lijnen waren technisch, maar goed te rijden. Toch viel het niet mee om in de barrage te komen.

Terwijl de rekenkamer zich opmaakte voor de prijsuitreiking, ging de Kür op muziek van start. Toen het publiek zich verzamelde rondom de ring begon de zon te schijnen en genoot iedereen van de zes Kür deelnemers. Marlies van Drie, de jongste van het stel, ging er met de winst van door op de klanken van K3. De Hippiade Mennen vindt plaats op 14 september op het KNHS Centrum in Ermelo. De uitslagen staan op de site van Mendistrict Oost.