30 november 2009

Hoge klassering voor Breda en Beekbergen

De Nederlandse internationale menwedstrijden Breda Hippique en Beekbergen zijn door de internationale twee-en vierspanrijders uitverkozen tot tweede en derde beste menwedstrijden ter wereld. Het onverslaanbare prestigieuze internationale concours in Aken eindigde evenals voorgaande jaren op de eerste plaats.


Deze jaarlijkse verkiezing is uitgeschreven door het toonaangevende hippische jaarboek L’Année Hippique. Ruim 25 wedstrijden werden door de menners beoordeeld op organisatie, wedstrijdterreinen, faciliteiten voor menners, grooms, medewerkers en officials, stalling, sfeer, toeschouwers en prijzengeld.

De internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn vindt in 2010 plaats van 4 tot en met 8 augustus op de terreinen van Riant Equestrian Centre in het Gelderse Beekbergen, thuishaven van oud-wereldkampioene en organisator Mieke van Tergouw.

Breda Hippique is een van de grootste outdoor hippische evenementen van Nederland en vindt plaats van 2 tot en met 5 september 2010. Maar liefst vier hippische disciplines, eventing, vierspan, springen en dressuur met nationale en internationale rubrieken staan op het programma. In 2010 is Breda Hippique bovendien gastheer van het Wereldkampioenschap para equestrian mennen.

Uitslag:
1. Aken (Ger) 174
2. Breda (Ned) 157
3. Beekbergen (Ned) 154
4. Riesenbeck (Ger) 128