8 april 2010

Horst trekt sterk deelnemersveld

Voor de 28ste keer organiseert de Stichting Aangespannen Evenementen Noord-Limburg op 24 en 25 april de nationale menwedstrijd in Horst aan de Maas. Horst was altijd de seizoensopener van de klasse 4, maar met de komst van de nieuwe wedstrijd in Biddinghuizen op de menkalender is de wedstrijd op de terreinen van de Kasteelse bossen nu de tweede krachtmeting van de nationale mentop. Horst ondervond echter geen last van de nieuwkomer. Kort nadat de inschrijving was geopend, was het maximum aantal deelnemers bereikt en kan de organisatie van Horst zich verheugen op een groot en sterk deelnemersveld.


De wedstrijd in Horst is aangewezen als kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap vierspan paarden, dat begin oktober plaatsvindt in Kentucky. Speciaal hiervoor komt het Duitse internationale jurylid Klaus Peppersack naar Horst om de deelnemers te beoordelen in alle wedstrijdonderdelen.

 

Naast de bekende nevenactiviteiten van andere jaren is de organisatie erin geslaagd om de eveneens zeer spectaculaire Power Horse Competition naar Horst te halen. Op zaterdag 24 april is de inloopdag en op zondag 25 april zijn er presentaties en shows.Voor meer informatie: www.powerhorsecompetion.nl.
 

Op zaterdag 24 april worden de dressuur-en vaardigheidsproeven gereden en op zondag 25 april volgt de altijd spectaculaire marathon. Op het gratis toegankelijke evenemententerrein nabij de Kasteelse Bossen zijn zes hindernissen uitgezet die voor het publiek uitstekend te zien zijn. Er is voldoende parkeerruimte en de route is gemakkelijk te volgen door de geel/zwarte routebordjes.

Informatie over de Nationale Menwedstrijden in Horst: www.menwedstrijdenhorst.nl