24 januari 2015

Houten: Broekhuis geeft visitekaartje af

De eerste dag van de indoormarathon Houten zit er al weer op en daarmee zijn ook de eerste finalisten bekend. De wedstrijd begon gisterenmiddag met de tweespan paarden. Daar werd flink strijd geleverd en kwam Gijs Waayenberg als beste uit de bus. Cees Meel Roseboom gaf hem flink partij en plaatste zich als tweede. Elsbeth Broekhuis was de snelste bij de enkelspanmenners.

In de piste van de Zilfia’s Hoeve stonden verschillende selectieve hindernissen. Ook de kegelpoorten waren listig opgesteld. Poort nummer 7 was een van de scherprechters, maar ook de ‘Frontplan hindernis’ leverde voor sommigen problemen op. In deze hindernis moest langs een paar bakken met watergordijnen door worden gereden en daar waren de paarden vaak wat terughoudend. 
De rubriek enkelspan paard is de grootste en daar werd gestreden om twaalf finaleplaatsen. Elsbeth Broekhuis, de winnares van vorig jaar, was de beste in de voorrondes. Zij was zo snel dat ze zich de twee afgeworpen ballen met gemak kon permitteren. Dat gold ook voor de Zeeuw Pieter Karelse (overigens de winnaar van 2013) die zich als tweede plaatste.
Voor de deelnemers uit West geldt de wedstrijd als Districtskampioenschap en daarmee ook als selectie voor de ‘Strijd der Districten’.
De finales beginnen vanavond om 19.30 uur. Daaraan voorafgaand zijn de andere voorrondes en de vierspanrubrieken. De uitslagen zijn live te volgen op: http://www.menuitslagen.nl/indoor/Indoor_Houten_2015.htm