25 januari 2015

Houten: Karelse, Marijnissen en Schuiling het snelst

In een afgeladen Zilfia’s Hoeve streden de finalisten gisteren om de prijzenpot van Indoor Houten. Alleen bij de pony enkelspannen won de als eerste geplaatste combinatie. In alle rubrieken was het ongekend spannend en werd op het scherpst van de snede gestreden.
Bij de vierspan pony's bleven alle finalisten foutloos. Aart van de Kamp sr. was in de voorrondes superieur, maar kwam in de finale snelheid tekort. Evenals vorig jaar won Wout van Veluw. Ook de rubriek tweespan pony’s kende dezelfde winnaar als de vorige editie: Ariena Kleijer reed foutloos in 123,10 en won. Frans Marijnissen was met zijn New Foresters drie seconden sneller dan Kleijer, maar reed op de laatste poort een balletje af en dat bracht hem naar de tweede plaats. Kameraden Cees Meel en Gerben van de Berkt beleefden een succesvolle avond. Meel bleef met zijn snelle dravers foutloos en won. Dat was mede dankzij een geweldige redding van groom Van de Berkt in een van de hindernissen. In de tandemrubriek waren de rollen omgedraaid en stond Meel achterop. Van de Berkt reed een superieur rondje, tikte op de één na laatste poort een balletje van de kegel, maar was niet te kloppen.
De enkelspanrubrieken kenden het grootste aantal deelnemers. Bij de pony’s toonde laatste starter Marissa Schuiling zich goed opgewassen  tegen de favorietenrol die haar als eerst geplaatste was toebedeeld. Behalve Chantal Vermerris waren alle combinaties foutloos. Het kwam dus aan op snelheid en de onderlinge verschillen waren gering. Schuiling benutte de grote galop van haar pony Kyra en reed in 120,19 de winnende rit. Verrassend was de tweede plek van outsider Iris Verreijt. In fraaie stijl finishte ze in 121,70 en werd districtskampioene van West.
Met twaalf finalisten werd het heel spannend bij de paarden. Snelheidsduivelin Stephenie de Groot legde haar parcours af in 120,48 en liet alle ballen liggen. Pieter Karelse dook vervolgens onder haar tijd (119,6), maar reed er een bal af. Laatste starter Elsbeth Broekhuis probeerde De Groot te kloppen, passeerde in 120,19 de finish, maar er vielen twee balletjes. Stephenie de Groot won niet alleen de grote prijs, maar ook het Districtskampioenschap. Dankzij een foutloze rit (122,71) werd Bernie Damen tweede. Pieter Karelse kwam uiteindelijk terecht op plek drie, wat goed was voor het reservekampioenschap van West.


 

Klik hier voor alle uitslagen