18 december 2009

IJsbrand Chardon en de beste tuigpaarden naar Zwolle

Niemand minder dan viervoudig wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon doet zaterdagavond 2 januari een gooi naar de overwinning in de spectaculaire mini-marathon, de hoofdattractie van de menavond van Zwolle International.

Liefhebbers van het aangespannen paard zijn zo vroeg in het nieuwe jaar niet uit de Zwolse IJsselhal weg te branden. Want overdag is het in Zwolle smullen geblazen van de allerjongste tuigtalenten. Het KWPN houdt dan zijn traditionele hengstenkeuring om de nieuwe jaargang tuigpaard-dekhengsten te kunnen selecteren. De Hackney-hengst Plain’s Liberator is daarbij topaanvoerder met maar liefst acht zonen. Geheel volgens verwachting is de hengst Manno nog steeds bijzonder invloedrijk. Zijn zoon Unieko is met vijf zonen vertegenwoordigd. Manno zelf, zijn zoon Ulandro en Nederlands kampioen Waldemar komen ieder met vier zonen naar Zwolle.
Op het programma staan ook de tweede bezichtiging van de Gelderse hengsten en presentaties van goedgekeurde tuigpaardhengsten en Gelderse hengsten.

Mooiste Tuigpaardavond van het Jaar
Bijna twee weken later schudden de Zwolse IJsselhallen opnieuw op hun grondvesten. Dan vindt een grootse traditie plaats in de vorm van ‘De mooiste Tuigpaardavond van het Jaar’. De beste tuigpaarden van Nederland brengen die avond het publiek in vervoering met spectaculaire confrontaties voor de showwagen en middels prachtige showoptredens. Het klompgeroffel zal niet van de Zwolse lucht zijn!

Voor meer informatie kijk op www.zwolleinternational.nl of bel 0342-440100.