12 juni 2010

Ijsbrand dik aan de leiding in Saumur

Na de ruime winst in de dressuur staat IJsbrand Chardon na de vandaag verreden marathon dik aan de leiding in het tussenklassement van de internationale menwedstrijd in het Franse Saumur.


Ijsbrand zette met Zidane en Isovlas Paganini voorop en Whooper en Victory als achterspan in zes van de acht hindernissen de snelste tijd neer. In hindernis vijf ging het even helemaal mis toen een van de achterpaarden ten val kwam. De hindernis lag op een schuine helling en na de regen van gisteren was het een beetje glad geworden. Een van de grooms sprong er af om assistentie te verlenen en gelukkig stond het dier uit eigen beweging weer op en kon Ijsbrand de marathon vervolgen.
Ijsbrand eindigde ondanks dit akkefietje op slechts een strafpunt achter winnaar Peter de Ronde op de tweede plaats. Derde Nederlander in Saumur Harry de Ruyter werd derde in de marathon.
“Iedereen was laaiend enthousiast, het span liep fantastisch,” vertelt Chardon. “Zidane en Paganini worden mijn voorpaarden in Aken, dat is absoluut zeker!”
Chardon heeft voor de vaardigheid een voorsprong van maar liefst 28 strafpunten op Peter de Ronde, die zich vanaf de laatste plaats in de dressuur mooi wist op te werken naar de top van het klassement. Harry de Ruyter staat vierde.
Bij de tweespannen ging de winst in de marathon evenals in de dressuur naar de zilveren WK medaillewinnaar Beat Schenk uit Zwitserland. Verstappen werd vandaag derde in de marathon en staat 16 punten achter Schenk op de tweede plaats.

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

 

Uitslagen Saumur