23 januari 2016

Indoor Houten van start

Om 12.00 uur reed gisteren het eerste tweespan de piste van de Zilfia’s Hoeve binnen om het minimarathon parcours in Houten af te leggen. In de rubriek tweespan paard waren de onderlinge verschillen soms groot. Zo niet in de goed bezette enkelspanrubriek, daar bleef het tot op het allerlaatste moment spannend.

Het parcours in Houten kent drie marathon hindernissen. De extreem lange piste van de Zilfia’s Hoeve leent zich daar uitstekend voor. De hele uitstraling is compleet anders dan de voorgaande edities. In het midden de fraaie ‘Paardenschuur’ en voorin de piste een mooie lichte hindernis met een brug in het midden, die af en toe voor wat probleempjes bij de aanspanningen zorgde. Er is veel werk gemaakt van de aankleding en de route van het parcours golft door de lange piste heen.

Brian Bing en Marcel Marijnissen deden in de tweespanrubriek nauwelijks voor elkaar onder en zijn vanavond terug te zien in de finale. Marijnissen was in de tweede omloop op weg naar de snelste tijd, maar ketste er maar liefst drie balletjes af. De zeven besten komen vanavond terug in de finale. Onder hen ook de fraai rijdende Gert van der Hoek en snelheidsduivel Cees Meel, die aankondigde een punt achter zijn marathoncarrière te gaan zetten.Vervolgens was het de beurt aan 44 enkelspannen om een plaats in de top 12 te bemachtigen. Meervoudig winnares Stephenie de Groot was ongelooflijk snel, tikte er wel een paar balletjes af, maar plaatste zich desondanks als tweede. Willeke Goudzwaard deed met Youp niet voor De Groot onder en plaatste zich als eerste met een hele geringe voorsprong. Opvallend is het aantal Zeeuwen in de top van het enkelspanklassement. Lou Willemse was de grote verrassing. Met zijn bijzondere kruising Bels x Arabier reed hij snel en gecontroleerd. De twaalf beste enkelspannen komen vanavond terug in de finale en beginnen dan met een schone lei.In alle vroegte was het vanochtend de beurt aan de ponyenkelspannen. De hele dag zijn de voorrondes in de verschillende rubrieken en vanavond vanaf 19.00 uur zijn de finales.

Voor live uitslagen klik hier
Voor live video klik hier