23 november 2021

Indoor marathon Zeeuwsche Menvereniging: mooie strijd zonder publiek

Het programma voor de menindoor bij De Kroo in Nieuw en Sint Joosland was gereed. De startlijsten klaar om te versturen, maar helaas gooiden de nieuwe maatregelen van het kabinet roet in het eten. Geen publiek en de horeca sloot om 20.00 uur. De organisatie kon de wedstrijd niet onder de normale omstandigheden door laten gaan. Dus geen finales op zaterdagavond.


Tom Leys werd tweede in de fanatieke strijd bij de tweespannen
Foto: Julia de Ronde

Fanatieke strijd

Alles werd in het werk gezet om de wedstrijd voor de deelnemers toch door te laten gaan. Dus de startlijst werd opnieuw gemaakt.
Op vrijdag waren de rubrieken enkelspan pony en enkelspan paard met direct na afloop de prijsuitreiking. Op zaterdag werd begonnen met enkele enkelspanrijders die vrijdag niet konden komen, maar toch wel heel graag wilden rijden. Zij konden buiten de prijzen om toch hun rondjes rijden in het fraaie, maar selectieve parcours.
Daarna was er een leuke trekpaardrubriek, tweespan pony’s, jeugdrijders, 2-span paarden, tandem pony’s, vierspan pony’s en afsluitend de rubriek vierspan paarden met 7 deelnemers. Het werd al met al toch nog een hele leuke wedstrijd waar echt gestreden werd voor de prijzen en waar mooie winnaars uit kwamen.


Koos de Ronde won de vierspanrubriek
Foto: Julia de Ronde

Op naar de volgende

De organisatie hoopt op 7 en 8 januari 2022 in ieder geval nogmaals zo’n wedstrijd te kunnen organiseren. Maar het liefst natuurlijk weer met de gebruikelijke finales. Aan de deelnemers ligt het niet want die hebben al weer massaal ingeschreven zodat de organisatie verzekerd is van een volle wedstrijd.

Klik hier voor alle uitslagen


Selectieve kegelpoorten in het parcours
Foto: Julia de Ronde

Auteursrechten voorbehouden. Overname zonder bronvermelding en toestemming via info@hoefnet.nl niet toegestaan.