24 juni 2008

Internationaal debuut voor deelnemers PrimeVal Next Driving Generation

Twee deelnemers aan het PrimeVal Next Driving Generation programma hebben afgelopen weekend in Breda hun internationale debuut gemaakt. De 29-jarige Marcel de Vries uit Eygelshoven en de 24-jarige Jans Manting uit Meppen namen met hun vierspan pony´s deel aan de internationale menwedstrijd van Breda Hippique.

De Vries reed met zijn Welsh pony´s een uitstekende wedstrijd en wist zelfs de barrage van de vaardigheidsproef te winnen. In de marathon behaalde hij een knappe derde plaats achter marathonspecialisten Aart van de Kamp junior uit Putten en Martin Thiemann uit Duitsland. Marcel de Vries sloot zijn eerste internationale deelname als derde beste Nederlandse menner af met de zesde plaats in het 21 deelnemers tellende veld. Jans Manting wist zich met de 16de plaats in het eindklassement goed staande te houden in Breda, dat te boek staat als een zware wedstrijd. Na de 17de plaats in de dressuur en de 12de plaats in de marathon drong Manting ook door tot de barrage van de vaardigheid, waarin hij uiteindelijke vierde werd.

Marcel de Vries kreeg dankzij zijn uitstekende prestatie in Breda van bondscoach mennen Tjeerd Velstra een startbewijs voor de internationale menwedstrijd in Beekbergen van 24 tot en met 27 juli 2008.
De eerstvolgende training van het PrimeVal Next Driving Generation programma vindt plaats op dinsdag 29 juli op het KNHS-Centrum in Ermelo.