20 juli 2009

Internationale jury finale SILFIT Masterclass Beekbergen

Op zondag 26 juli vindt de finale van de succesvolle KNHS / SILFIT Masterclass Tuigpaarden plaats tijdens het NK vierspannen in Beekbergen. Deze top competitie voor de tuigpaardsport maakte dit jaar voor het eerst zijn debuut in het buitenland, tijdens de prestigieuze “Derby van Hamburg”. Hier werden 30.000 mensen in verroering gebracht door de tuigpaardsport. Maar ook in De Steeg, Etten-Leur, Rotterdam en Hoofddorp kregen deze toppaarden iedereen op de banken met hun front, houding en beweging.


De jurering van de finale in Beekbergen wordt gevormd door een internationaal comité. De leiding is in handen van KNHS tuigpaard jurylid bij uitstek, Joop van Riessen. Van Riessen wordt in het jurycorps bijgestaan door Bertus van Tergouw, Eef van Ralen en József Dobrovitz.
Van Tergouw is ere-voorzitter en oprichter van de internationale menwedstrijd in Beekbergen en was voorheen zeer actief en succesvol in de tuigpaardsport. Tuigpaarden hebben een bijzonder plekje in zijn hart. Eef van Ralen van Aannemersbedrijf Jansen Van Ralen is al jaren vaste gast in Beekbergen en is dit jaar voor het eerst als hoofdsponsor verbonden aan het prachtige evenement. De Hongaarse vierspanrijder József Dobrovitz is zeer succesvol met zijn vierspan tuigpaarden en vond het een eer deel uit te mogen maken van de jury. Deze internationale jury met veel kennis van de tuigpaardsport staat garant voor een zinderende ontknoping in Beekbergen.

Drie paarden wisten de felbegeerde eerste plaats in deze competitie te behalen. In Uden won Melviro (v.Waterman) met Thomas van der Weiden. In Hamburg, De Steeg, Etten-Leur en Hoofddorp pakte Wizzkid’s Gonda (v. Patijn) met Derk Jan Mekkes de winst. Maar in Rotterdam veroverde Zomooi (v.Roy M) met Jan Muggen alle harten van het volgepakte Kralingse Bos. Deze drie paarden zullen er alles aan doen om te winnen in Beekbergen. Wizzkid’s Gonda met Derk Jan Mekkes zijn de huizenhoge favoriet met vier overwinningen op zak, maar Jan Muggen en Thomas van der Weiden zijn er op gebrand om deze finale, waar dubbele competitiepunten te verdienen zijn, op hun naam te schrijven. Ook Cees Embregts en zijn keurmerrie Tygonda (v. Manno) zijn gevaarlijke outsiders. Cees heeft zijn planning gericht op Beekbergen en constant gezegd, de Finale, die wil ik winnen! Gerard van der Meulen bezette in De Steeg de derde plaats en kan zich in de finale zomaar in de top drie vestigen.

Tussenstand KNHS/SILFIT Masterclass:

1) Wizzkid’s Gonda -46 punten
2) Zomooi – 42 punten
3) Melviro – 34 punten
4) Tygonda – 29 punten
5) Tidalburga – 24 punten
6) Aronica – 21 punten
7) Wapenaar – 18 punten

De toegang is alle dagen gratis.

Kijk voor meer informatie en het uitgebreide programma op www.paardenspektakel.com