13 maart 2016

Interview Bram Chardon en Adelinde Cornelissen in vernieuwde Paard&Sport

Wat hebben toppers Adelinde Cornelissen en Bram Chardon met elkaar gemeen? Kun je de dressuursport eigenlijk met de mensport vergelijken en hoe dan? De dressuuramazone en de menner praten erover in de eerste editie van de vernieuwde Paard&Sport en natuurlijk nam Adelinde daarbij zelf ook de leidsels van een compleet vierspan ter hand.

Beiden hebben gereden met een vierspan schimmels, waarvan een aantal deel uitmaakt van het Wereldbekervierspan van IJsbrand Chardon,  waaronder Pluto. Deze mocht niet ontbreken omdat Adelinde in Stockholm de ereronde van de wereldbeker dressuur niet met Parzival maar met Pluto reed. Dat was ook het eerste dat ze kreeg te horen toen ze op het erf kwam: 'kom je je vriend gedag zeggen?'

In het artikel dat geschreven is door Albertine Nannings en dat in het katern Sport staat bespreken Adelinde en Bram overeenkomsten en verschillen tussen hun beide disciplines met elkaar. Zo komt onder andere het mennen en rijden van jonge paarden voorbij, maar ook hun eigen persoonlijke ervaringen en ambities.