12 november 2008

Isovlas nog twee jaar hoofdsponsor Mark Weusthof

Mark Weusthof is tot en met de Wereldruiterspelen van 2010 in het Amerikaanse Kentucky verzekerd van de steun van zijn hoofdsponsor Isovlas. Beide partijen kwamen tot overeenstemming om het contract met twee jaar te verlengen. De samenwerking kwam in 2005 tot stand.


Mark Weusthof had er al een beetje rekening mee gehouden op zoek te moeten naar en nieuwe hoofdsponsor. "Voor mij is het geweldig dat we doorgaan. Isovlas is niet zomaar een sponsor. Na drie jaar weten we aardig wat we aan elkaar hebben. Het zijn fantastische mensen om voor te rijden, ook al omdat ze heel begaan zijn met de mensport."

Directeur Roger van Mensvoort van Isovlas was zelf groom voor mede-eigenaar Kees van Opstal, met wie hij acht jaar geleden het bedrijf opstartte. "Bij hem zat ik al achter op de koets, toen ik nog een klein kind was. Later heb ik ook gereden met Harry de Ruyter en IJsbrand Chardon. Dat we verder gaan met Mark heeft voor een groot gedeelte te maken met de nauwe band die we altijd hebben gehad met zijn vader Theo. Er ligt een stukje historie met de familie Weusthof en het is dus ook een kwestie van gunnen. Maar uiteindelijk komt het toch vooral omdat Mark goede prestaties levert en ons helpt aan een goed imago en een grotere naambekendheid. Hij doet super zijn best en kan het goed gebruiken. Als je ziet wat deze sport kost, krijg je er normaal maar weinig voor terug."

Foto: Rinaldo de Craen

Kees van Opstal, zelf zeer ervaren als menner, bevestigt dat. "Met Mark mogen we niet mopperen. Het is een sympathieke kerel, die alles voor de sport over heeft en die zijn uiterste best doet om ons bedrijf te promoten. Hij gaat er echt voor en houdt ons goed op de hoogte. Een paar keer per jaar komt hij zelfs nog speciaal voor mij naar Oisterwijk om me te coachen. Hij verdient het dat we hem tot en met Kentucky steunen. Daarna moet hij zien dat iemand anders het kan overnemen."

Mark Weusthof, in september bij het laatste wereldkampioenschap in Beesd belangrijk als lid van het gouden team, kan er alleen maar blij me zijn. "Het geeft een heel goed gevoel. Dat ze zelf ook verder willen met me, betekent dat ik het niet slecht heb gedaan. We gaan op dezelfde voet verder. Voor mij is dit het beste wat ik kon bedenken."