29 september 2013

Izsák: Goud voor Theo Timmerman en het Nederlandse vierspanteam!

Theo Timmerman heeft goud gewonnen op het Europees Kampioenschap vierspannen! Ook het Nederlandse team dat naast Timmerman bestond uit IJsbrand Chardon en Koos de Ronde, bleef de concurrentie de baas en sleepte het teamgoud in de wacht. De Ronde verspeelde met één afgeworpen balletje helaas individueel zilver en eindigde net naast het podium.


De als vierde geplaatste Hongaar Zoltán Lázár en de op brons staande Zweed Tomas Eriksson legden het pittige maar faire parcours foutloos binnen de toegestane tijd af waardoor Koos de Ronde zich geen fouten kon veroorloven om zijn individuele zilveren positie vast te houden. Helaas rolde er een balletje op de vierde kegelpoort waardoor De Ronde naar de vierde plaats zakte.
Theo Timmerman stond na twee onderdelen op goud en moest foutloos rijden in de vaardigheid om zijn eerste individuele gouden medaille in zijn carrière zeker te stellen. De Nederlands kampioen kon zich goed afsluiten en legde het parcours vervolgens zelfverzekerd foutloos binnen de tijd af, waarop een enorme ontlading volgde onder het complete Nederlandse team.

“Ik had een goed gevoel toen ik binnenreed. Ik had geen last van stress en zenuwen, dat kwam pas toen ik over de finish kwam!” vertelt Timmerman. “Ik heb het wel eens moeilijker gehad in de vaardigheid. Ik had vantevoren tegen IJsbrand gezegd dat ik 0 zou rijden en dat heb ik gedaan. Het is gewoon super om goud te winnen!”

Tomas Eriksson kreeg de zilveren medaille omgehangen, het brons ging naar Zoltán Lázár.

Mark Weusthof werd 11de, Hans Heus eindigde op de 15de plaats. Derde teamlid IJsbrand Chardon kwam met één afgeworpen balletje uit de ring en eindigde op de 20ste plaats in het eindklassement.

In het landenklassement won Duitsland het zilver, voor gastland Hongarije.

Klik hier voor de uitslagen.

Klik hier voor het fotoalbum.